Monotypi, collografi och låg puls

Jag vaknade morse och såg att jag fått tre varningar under natten om låg puls. Nu som lägst 41 slag på lite olika tider. Hm... men man vet inte om klockan är helt safe att lita på. Jag mår ju bra. Så pass bra att jag joggade i morse och lyssnade på en spansk pod utan problem. Den handlade om spansk-argentiskt historia. 

En streching, en dusch, en frukost och kaffe senare... Sammanställde jag alla tryck från kursen som ska redovisas idag.

Jag har tryckt det sista materialet i grafikdelen av bildämnet (tror jag). Jag är sotig, kladdig och har ont i nacken. Av någon anledning är jag så full av spänning att hela jag spänner mig hela tiden när jag graverar och pressar. Förståeligt kanske, med tanke på att momentet är nästan helt nytt. Förutom att klämma lite löv mellan ark och kladdig yta, samt rivit lite i en linoleumplatta, har jag inte vetat om hur mycket man faktiskt kan göra.


Nedan har jag gjort en collografi/monotypi där man limma fast olika material och formar som man vill på en träskiva. Det man bör tänka på är att svärtan/tryckfärgen jag använt blir "färgen" och mellanrummet, alltså ytorna som inte får lika mycket färg, blir linjerna. Samt att motivet blir spegelvänt, det kan vara bara att veta innan. Man trycker detta på ett tomt ark och vips. Det kan uppstå illusioner och detaljer som man inte visste fanns där innan. 
 
Hasta luego, imorgon är det spanska med cervantesgruppen!